Het is de hoop op herstel die het verschil maakt

revalidatie op grote hoogte

“Het is de hoop op herstel die het verschil maakt.”

Afgelopen herfst heb ik gerevalideerd bij het SJC. Ik heb mijn behandeling als zeer prettig ervaren. Het begon met een uitgebreid onderzoek door de arts en een echo van buik- en rugspieren. Heel precies werd de oorzaak van mijn klachten in kaart gebracht.
Tijdens de eerste bijeenkomst viel mij meteen op hoe vriendelijk en kundig de therapeuten zijn. Ik kreeg samen met een groepsgenoot 1 vaste begeleider. Er werd heel duidelijk verteld hoe het programma in elkaar zat. Vanaf dag 1 werd er vertrouwen in herstel uitgesproken en na jaren van tobben is dat heel erg prettig (ook al geloofde ik het niet meteen).

De sfeer in het gebouw maakt het fijn om er te zijn. Ook de luxe en zorg waarmee het is ingericht maakt het makkelijker om deel te nemen aan het programma. Er is veel ruimte en een enorme verscheidenheid aan oefenmaterialen. Er is zelfs een klimwand!

De meeste baat heb ik gehad bij de persoonlijke en warme benadering: de oprechte interesse, het op maat gemaakte oefenprogramma en het luisterend oor. Ook de saamhorigheid in de groep is prettig: iedereen heeft klachten en samen werk je aan verbetering. Tijdens de bijeenkomsten krijg je ook les. Daardoor wordt je je veel bewuster van wat je zelf kan doen om je klachten te verminderen. Je wordt als ware klaargestoomd om je eigen therapeut te zijn.

Voor mij persoonlijk heeft het revalidatietraject ervoor gezorgd dat ik weer in een opwaartse spiraal terecht ben gekomen. Na 3 jaar van ziekenhuizen, fysio’s en zelfs een rolstoel is het de hoop op herstel die het verschil maakt. Ik ben er nog niet. Maar ik merk dat ik sterker word, mijn uithoudingsvermogen toeneemt. Het is soms vallen en opstaan. Maar nu weet ik wat ik kan doen om mezelf te helpen. En ik heb een stukje plezier teruggekregen in bewegen. Want ik kwam binnen en ik kon amper de trap op en ik ging weg en had boxen, tafeltennis, skaten en de klimmuur uitgeprobeerd!!! Elke dag ben ik blij dat ik dit revalidatietraject heb doorlopen en heb gekozen voor Spine & Joint Centre Rotterdam.

– Naomi