Werk in ons centrum én thuis aan uw herstel met SJC-online


Het Spine & Joint Centre is ook gehouden aan de door de overheid opgelegde maatregelen in verband met Corona (Covid-19). Nader contact wordt sinds kort, onder voorwaarden weer toegestaan. Dit betekent dat wij in het Spine & Joint Centre ook weer patiënten kunnen ontvangen en behandelen. De maatregelen beperken echter het aantal mensen dat tegelijk in het Spine & Joint Centre aanwezig kan zijn. Om zo veel mogelijk mensen ook fysiek te kunnen behandelen hebben wij een aanpassing gemaakt op onze behandelwijze.

Daarom hebben wij voor de volgende behandelvorm gekozen:

U volgt twee dagdelen per week de Spine & Joint Centre behandeling, deze zijn als volgt verdeeld:

 1. Eén dagdeel komt u naar het Spine & Joint Centre voor fysieke begeleiding,
 2. Eén dagdeel volgt u de SJC-Online instructies en heeft u videobelsessies met uw behandelaars, daarnaast oefent u zelfstandig thuis. (bekijk hier meer informatie over het videobellen: Videobellen met SJC-online)

 

Voor behandeling in ons centrum geldt een aantal regels:

 • U volgt de Corona-maatregelen in het centrum,
 • U komt alleen naar ons centrum, er mogen geen begeleiders in onze wachtruimte plaatsnemen,
 • U zorgt zelf voor een grote badhanddoek voor op de behandelbanken,
 • U kunt geen gebruikmaken van de douches in het centrum,
 • U komt in uw sportkleding naar het centrum, u kunt bij ons wisselen van schoenen en uw jas ophangen,
 • U volgt de aanwijzingen van ons personeel ten alle tijde op.
Image

Behandeling in het Spine & Joint Centre


Samen met de therapeuten komt u in beweging, maar zult u ook op een juiste manier leren ontspannen en werkt u aan het herstel van uw lichaamsfuncties, waardoor u uiteindelijk uw dagelijkse activiteiten beter en met minder pijn kunt uitvoeren.

Een deel van de behandeling, waaronder de lessen, vindt groepsgewijs plaats. Daarnaast is er ruim aandacht voor uw specifieke doelen, vragen en knelpunten. Die kunt u met één van de therapeuten bespreken.

Image

Met SJC-online thuis trainen


Dit deel van de behandeling kunt u vanuit huis gaan volgen via uw computer of tablet.

8 dagdelen van uw traject zult u op deze manier in contact zijn met het Spine & Joint Centre en zullen wij u op afstand begeleiden bij uw herstel.

De SJC-online behandeling is voor het Spine & Joint Centre een nieuwe manier van werken, die we in verband met de Corona-maatregelen versneld opzetten. Naast de vele technische uitdagingen die dit met zich meebrengt zien wij ook voordelen voor u als patiënt door deze manier van onderzoek en behandeling:

 • U heeft minder reistijd naar onze vestiging in Rotterdam
 • U traint in de betrekkelijke rust van uw eigen omgeving
 • Er is relatief gezien meer tijd voor 1-op-1 contact
 • Door het trainen in uw eigen omgeving kunt u de adviezen direct in het dagelijks leven toepassen en ervaren wat deze voor u betekenen

Tijdens de behandeling kunt u uiteraard direct uw vragen stellen en feedback krijgen, daarnaast kunt u buiten de behandelmomenten altijd via e-mail uw vragen stellen. We zullen deze zo snel als mogelijk beantwoorden.

 

Benieuwd of we iets voor uw klachten kunnen betekenen, of heeft u andere vragen?
Neem dan contact op met onze patiëntenadministratitie.


Contact