Werk in ons centrum én thuis aan uw herstel


Het Spine & Joint Centre houd zich aan de door de overheid opgelegde Corona (COVID-19) maatregelen. Wij kunnen in het Spine & Joint Centre patiënten ontvangen en behandelen, mits we de CORONA maatregelen van de overheid in acht nemen

Voor behandeling in ons centrum geldt een aantal regels:

  • U volgt de Corona-maatregelen in het centrum (mondkapje bij verplaatsen)
  • U zorgt zelf voor een grote badhanddoek voor op de behandelbanken,
  • U kunt helaas geen gebruikmaken van de douches in het centrum,
  • U volgt de aanwijzingen van ons personeel met betrekking tot de Corona maatregelen altijd op.
Image

Behandeling in het Spine & Joint Centre


Samen met de therapeuten komt u in beweging, maar zult u ook op een juiste manier leren ontspannen en werkt u aan het herstel van uw lichaamsfuncties, waardoor u uiteindelijk uw dagelijkse activiteiten beter en met minder pijn kunt uitvoeren.

Een deel van de behandeling, waaronder de lessen, vindt groepsgewijs plaats. Daarnaast is er ruim aandacht voor uw specifieke doelen, vragen en knelpunten. Die kunt u met één van de therapeuten bespreken.

Image

Met SJC-online thuis trainen


Tijdens een lockdown kunt u dit deel van de behandeling  vanuit huis volgen via uw computer of tablet.

Bij een gedeeltelijke lockdown bent u 8 dagdelen van uw traject op deze manier in contact  met medewerkers van het Spine & Joint Centre en begeleiden wij u op afstand bij uw herstel.

De SJC-online behandeling is voor het Spine & Joint Centre een nieuwe manier van werken, die we in verband met de Corona-maatregelen hebben gerealiseerd. Naast de vele technische uitdagingen die dit met zich meebrengt zien wij ook voordelen voor u als patiënt door deze manier van onderzoek en behandeling:

  • U heeft minder reis belasting naar onze vestiging in Rotterdam
  • U traint in de betrekkelijke rust van uw eigen omgeving
  • Er is relatief gezien meer tijd voor 1-op-1 contact
  • Door het trainen in uw eigen omgeving kunt u de adviezen direct in het dagelijks leven toepassen en ervaren wat deze voor u betekenen

De resultaten van hybride behandelde patiënten  (1/2 in het SJC 1/2 online begeleiding) zijn vergelijkbaar met mensen die de behandeling volledig in huis bij het Spine & Joint Centre uitvoeren. Pijn neemt evenveel af. Het fysiek herstel blijft bij de hybride behandeling iets achter omdat de trainingsintensiteit lager ligt.

Wij passen hybride behandelingen toe tijdens door de overheid ingestelde lockdowns.

Daarnaast kunnen wij deze behandelvorm bij uitzondering toepassen bij patiënten die van zeer ver komen of andersoortige reisbeperkingen kennen.  

Tijdens de behandeling kunt u uiteraard direct uw vragen stellen en feedback krijgen, daarnaast kunt u buiten de behandelmomenten altijd via e-mail uw vragen stellen. We zullen deze zo snel als mogelijk beantwoorden.

 

Benieuwd of we iets voor uw klachten kunnen betekenen, of heeft u andere vragen?
Neem dan contact op met onze patiëntenadministratitie.


Contact