Image

Revalidatie 

Revalidatie is een intensieve behandeling voor mensen met ernstige beperkingen. Denk hierbij niet alleen aan mensen met een amputatie of met hersenletsel, maar ook bijvoorbeeld met (pijn) klachten of problemen aan het bewegingsapparaat zoals rug- of bekken- of nekpijn.

Medisch specialistische revalidatiezorg (MSRZ)

Dit is een revalidatiebehandeling door een team verschillende behandelaren (fysio- of oefentherapeuten, psychologen, ergotherapeuten en soms andere disciplines) onder verantwoordelijkheid van een revalidatiearts.

Geen bedden

In het revalidatiecentrum het Spine & Joint Centre is de behandeling poliklinisch. Dat wil zeggen dat patiënten na de behandeling gewoon naar huis gaan en niet bij ons verblijven. Wij hebben geen bedden.

Intensief

Een revalidatiebehandeling is intensief en kost veel tijd. Onze normale  behandeling duurt 8 weken (2 maal per week een dagdeel). Mensen komen bijvoorbeeld op maandag en donderdag  ochtend voor hun behandeling of op dinsdag en vrijdagmiddag of andere dagdeel-combinaties.

Groepen

In het Spine & Joint Centre behandelen we mensen in groepen van 4 tot 8 patiënten. Je hebt je eigen behandelplan en aandachtspunten. Voor informatieoverdracht (lessen) en sommige activiteiten is het samen met andere patiënten werken gemakkelijker. En het contact met mensen met soortgelijke ervaringen rond klachten kan ook helpen. Maar interactie met andere patiënten is zeker niet noodzakelijk. Het blijft jouw behandeling en jouw traject.

Actieve deelname

Je kunt lichamelijk alleen beter worden als je zelf actief de oefeningen uitvoert. Dat is lang niet gemakkelijk en vraagt inzet en doorzettingsvermogen.