Voor welke klachten kunt u bij ons terecht?

1.  Heb je al meer dan 6 maanden  last van rug, bekken of nek?

2. Wordt je daarbij  fors beperkt in het dagelijks leven (werk, studie, gezin, sport, vrije tijd)?

3. Helpen  andere behandelingen onvoldoende?

Dan kunnen wij misschien iets voor je betekenen. 


Rugklachten

Iedereen heeft wel eens last van rugpijn. Vaak gaan deze klachten vanzelf weer over. Maar soms gaan de klachten niet over, komen steeds terug of verergeren zelfs. De gewone dagelijkse handelingen worden steeds lastiger en je kunt je werk, sport of vrije tijd niet meer doen zoals je zou willen. De rugpijn krijgt een steeds grotere invloed op je leven. Pijnstillers en behandelingen werken maar tijdelijk of helemaal niet.

Het is dan van belang om goed uit te zoeken wat de oorzaak is van deze klachten. Helaas wordt die oorzaak voor de aanhoudende klachten lang niet altijd gevonden. Röntgenfoto's of MRI-scans laten geen afwijkingen zien de verklaren waarom je last houdt.

In het Spine & Joint Centre kijken we veel meer naar hoe de rug functioneert. Als de rug niet goed functioneert spannen spieren teveel of op het verkeerde moment aan. Dit  is niet te zien op röntgenfoto's met andere beeldvormende technieken. Om dit te zien moeten we kijken naar de werking van de spieren tijdens het bewegen.


Nekklachten

Nekpijn heeft net als rugpijn veel verschillende oorzaken. Nekpijn kan ontstaan na een ongeval, maar ook door verkeerd bewegen of langdurige overbelasting. Door nekproblemen  kan je ernstig belemmerd raken in je dagelijkse activiteiten. Naast pijn en bewegingsbeperkingen kan de nek ook hele andere klachten geven zoals problemen met de concentratie,  duizeligheid of het geheugen.

Net als bij de rug kan in de nek de spiercontrole vertstoord zijn. Als je bewegingen  beperkt en pijnlijk zijn span je waarschijnlijk je nekspieren meer aan dan nodig is. Dit zijn automatische beschermingsreacties. Deze spier spanning is niet alleen vermoeiend, maar kan ook al deze andere klachten veroorzaken.


Bekkenklachten

Bekkenklachten komen zeker niet alleen voor bij vrouwen, maar ook bij mannen. Vaak wordt gedacht dat bekkenklachten alleen ontstaan tijdens de zwangerschap, rond de bevalling of kort erna. Maar bekkenklachten kunnen ook andere oorzaken hebben. Bekkenklachten ontstaan eigenlijk altijd door een vorm van overbelasten of forceren. Veel bekkenklachten ontstaan door een val, een (auto-) ongeval of door een heftig inwerkende kracht.

Eigenlijk is de onderliggende oorzaak voor bekkenklachten bijna altijd een mechanische impact op het bekken. Oók tijdens de zwangerschap. Uitglijden in de badkamer, verstappen van een traptrede, een val met de fiets of bij het sporten, maar ook een auto-ongeval. Dat bekkenklachten rond de zwangerschap optreden is omdat het bekken door de zwangerschap iets kwetsbaarder is en dus eerder overbelast raakt.

Vaak ben je je niet bewust  dat je bekken geforceerd is geraakt, omdat op dat moment andere problemen groter zijn, zoals bij val of een auto-ongeval. Je merkt vaak pas later, soms zelfs jaren later, dat je lijf niet doet wat je ervan verwacht. Het begint bijvoorbeeld met moe opstaan en kleine pijntjes, die steeds erger worden en kunnen leiden tot ernstige beperkingen.

Veel rugklachten hebben hun oorzaak ook in het bekken. Wanneer de controle over het bekken verstoord is, beweeg je anders en kun je je rug forceren. Dit kan secundair tot rugklachten leiden.


Wat kan het Spine & Joint Centre doen aan deze klachten?

Na een uitgebreid diagnostisch onderzoek met een aantal metingen en gesprekken met de arts en revalidatiearts stellen we samen een behandelplan op om tijdens ons therapietraject te gaan werken aan het verhelpen van de klachten en realiseren van je doelen.

Wil je een stap zetten naar beter bewegen en beter leven? Meld je dan nu aan voor een intake-onderzoek:


Aanmelden voor intake