Nekklachten

De oorzaak voor nekklachten lijkt erg op die van rugklachten. Ook hier geldt dat verstoring van de normale functie kan leiden tot aanhoudende klachten. Toch zijn nekklachten vaak ingewikkelder. Hoe komt dat?

Meer klachten bij nekproblemen

Bij nekproblemen kunnen er ook andere klachten optreden zoals problemen met het zien of gehoor, problemen met de concentratie,  duizeligheid, misselijkheid of het geheugenproblemen. Dit komt omdat de nek het hoofd met de romp verbindt. In het hoofd zitten veel ‘sensoren’ zoals onze ogen, oren en de evenwichtsorganen. Daardoor kan verstoring van de werking van de nek kan ook problemen met deze sensoren geven met alle bijbehorende klachten en symptomen.

Stijve nek

Om je hoofd goed te kunnen bewegen, bijvoorbeeld om rond te kunnen kijken kan de nek normaal gesproken soepel en ver bewegen: de nek is mobiel. Bij nekproblemen spannen de nekspieren vaak meer aan waardoor de beweging van de nek beperkt wordt. Deze bescherming van de nek geeft wel het gevoel van een stijve nek. Dit wordt al gauw als heel storend ervaren in het dagelijks leven

Hoofdpijn

De spieren van de nek lopen door tot aan de schedel (het hoofd). Veel spanning in de nekspieren kan daarom hoofdpijn klachten geven.

Oplossing

Door de nek te ontspannen en de controle over de nek te oefenen kunnen klachten snel afnemen. Dus met goede begeleiding en een zorgvuldige opbouw kan bij nekklachten, net als bij rugklachten, snel een goed resultaat behaald worden.

Wil je dat we met je kijken wat wat we voor je nekklachten kunnen doen? Meld je dan hier aan!