In 2 maanden helpen we je weer op weg!

Je hebt al maanden of misschien wel jaren last. Je kunt niet meer doen wat je wil en hebt bijna elke dag pijn. Hoe kan je dan in 2 maanden herstellen? Dat lijkt onmogelijk.

Eerlijk is eerlijk, vaak moeten mensen na de twee maanden behandeling nog verder oefenen en trainen. En klachten gaan niet altijd helemaal over.

Wat kan je dan verwachten in 2 maanden?

Onze behandeling bestaat uit twee delen. In het eerste deel, ongeveer de eerste 4 weken bereiden we je voor op het écht werken aan herstel, het opbouwen. Door te ontspannen, rust momenten te nemen, balans te krijgen in wat je lichaam aan kan en wat je dagelijks doet maak je je lichaam klaar om echt te gaan herstellen. Hoe beter je dit doet, hoe eerder je effect merkt. Als ze onze aanwijzingen goed opvolgen ervaren veel mensen in de eerste twee weken al een afname van pijn en voelen zich beter. Maar dit is nog maar het begin. Het voorbereiden.

In het tweede deel van de behandeling gaan we opbouwen, echt trainen. Het lichaam sterker maken en beter in balans brengen. Dan gaat ook je capaciteit (werkvermogen) toenemen. Omdat we je dan wat zwaarder belasten kan het zijn dat de pijn soms even wat meer wordt. Dat is geen probleem want dat geeft je de gelegenheid je grenzen te leren kennen en te doseren.

Nou is dit alles hier gemakkelijk opgeschreven, maar onderschat de behandeling niet. Veel mensen zijn in het begin erg moe en krijgen soms eerst even (een paar dagen) meer last omdat ze gaan merken hoe uitgeput hun lichaam is. Sommige mensen slagen er niet goed in de rustmomenten te nemen en dan wordt het ook lastiger het programma te volgen. En soms, heel soms, weten wij ook niet goed waarom een behandeling vastloopt. Gelukkig gebeurt dat niet vaak. 95% van de patiënten doorloopt jaarlijks de behandeling naar verwachting. En als er belemmeringen zijn achterhalen we meestal wat er gebeurt en zoeken we met de patiënt naar de beste oplossing of strategie. 

Na de twee maanden behandeling weet je waar je staat en kan je zelf verder werken aan het verbeteren van je situatie en jouw herstel. Het is dan aan jou hoe je dat invulling geeft.