Onze website heeft als doel u zo goed mogelijk te informeren over het Spine & Joint Centre en onze behandeling. Als u na het bekijken van de website nog vragen heeft, kijk dan of deze voorkomen in onderstaande Veelgestelde Vragen. Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden, schroom dan niet om contact met ons op te nemen via info@sjcn.nl of op 010-464 22 11.

aanmelding


De wachttijd voor een behandeling kan variëren, onder andere afhankelijk van de hoeveelheid aanmeldingen en uw zorgverzekeraar. De actuele wachttijd vindt u direct op de voorpagina van de website.
U kunt u aanmelden door de aanmeldprocedure door te nemen en u vervolgens via het digitaal aanmeldformulier via deze pagina in te vullen. U heeft hierbij uw verwijzing en eventueel een behandelverslag van uw fysiotherapeut nodig.
Een behandeling in het Spine & Joint Centre valt onder verzekerde zorg. Het Spine & Joint Centre heeft contracten met alle zorgverzekeraars en hun labels.

Houdt u rekening met het eventueel eigen risico dat de verzekeraar u moet doorberekenen. Meer informatie hierover kunt u inwinnen bij uw zorgverzekeraar. Zie ook deze informatie over de tarieven.

Nee. Het Spine & Joint Centre is gevestigd in Rotterdam en daar worden ook de onderzoeken en behandeling uitgevoerd.
Nee, de openingstijden van het Spine & Joint Centre zijn op werkdagen van 8:00u – 17:00u.

behandeling


Het doel onze behandeling is om u lichamelijk beter te laten functioneren.
Als uw lichaam beter functioneert, zal de pijn afnemen en kunt u meer in het dagelijks leven.
Als uit het diagnostisch onderzoek blijkt dat wij u verder kunnen helpen dan bieden wij u aan ons intensieve behandelprogramma te volgen. 8 weken lang, 2 keer per week komt u in de ochtend of de middag bij ons. U krijgt in groepsverband trainingen en lessen. Deze trainingen zijn aangepast aan uw fysieke mogelijkheden om forceren te voorkomen. Ook wordt u individueel begeleid door onze therapeuten. Waar nodig wordt de hulp ingeroepen van één van onze psychologen, mensendieck therapeuten of manueel therapeuten.
Als u al langdurig klachten heeft aan uw rug, bekken of nek en u heeft geen of niet voldoende baat gehad bij de behandeling van een (fysio-) therapeut dan kunnen wij u mogelijk helpen. U moet er rekening mee houden dat ons behandelprogramma intensief is. Uit onze jaarlijkse evaluaties blijkt echter dat zo’n 80 % van de patiënten baat heeft bij de behandeling, minder pijn te ervaren en meer te kunnen in het dagelijks leven. Wilt u bij ons behandeld worden dan is het wenselijk dat u de Nederlandse taal beheerst.
U komt naar ons centrum voor onderzoek. Hier vult u met een computer vragenlijsten in en doen wij onderzoek naar de functie van uw rug, bekken of nek. Dit gebeurt met een bewegingsanalyse en een onderzoek met echografie, te vergelijken met de echo-onderzoeken die bij zwangeren worden uitgevoerd. Alle onderzoeken zijn uitwendig en u wordt niet geprikt. hierna heeft u een gesprek en een aanvullend lichamelijk onderzoek bij de arts. De arts onderzoekt nauwkeurig de functie van uw wervelkolom. Lees meer over de onderzoeken op deze pagina.
Na het gesprek met de arts wordt over het algemeen meteen een diagnose gegeven en zal de arts aangeven of wij iets voor u kunnen betekenen. Soms is echter aanvullend onderzoek nodig.
Tijdens de behandeling blijkt soms dat iemand het moeilijk vindt bepaalde keuzes te maken in het kader van het herstel of dat emotionele factoren het herstel belemmeren. De psycholoog kan u dan ondersteunen bij het maken van keuzes of het vinden van handvatten om met uw emoties om te gaan. Het herstel wordt hierdoor bevorderd. Een consult bij de psycholoog is niet altijd nodig. Dit is afhankelijk van uw voortgang in de behandeling en wordt door uw behandelaren, en in overleg met u besloten.