Minder pijn en weer gewoon uw dagelijkse dingen kunnen doen?
De Spine & Joint Centre revalidatiebehandeling heeft blijvend effect!


Wij helpen u om uw eigen therapeut te worden en uw klachten te verminderen.


Image

Blijvend effect met de Spine & Joint Centre revalidatie-behandeling!


Onderzoek onder meer dan 1800 oud-patiënten wijst uit dat de Spine & Joint Centre behandelmethode blijvend effect heeft. Pijn en beperkingen nemen af en u kunt weer deelnemen aan het dagelijks leven!


Lees meer over de resultaten van het onderzoeken ontdek de kracht van het Spine & Joint Centre!

Revalidatie bij chronische pijn: het kan anders!

Wilt u minder pijn en gewoon uw dagelijkse taken en bezigheden kunnen doen?
Dan kan een revalidatiebehandeling bij het Spine & Joint Centre voor u de oplossing zijn!
Bijna 90% van onze patiënten geeft aan dat na de behandeling hun situatie beter of zelfs veel beter is dan ervoor.

Heeft u chronische rugpijn, nekpijn of bekkenpijn en kan uw fysiotherapeut of specialist u niet verder helpen?
Mogelijk biedt onze behandeling u dan een oplossing. Het Spine & Joint Centre is een medisch specialistisch revalidatiecentrum voor de poliklinische behandeling van ernstige chronische rugklachten, bekkenklachten en nekklachten. Onze behandeling valt onder verzekerde (revalidatie)zorg.


 • positive review  8 weken geleden aan het traject begonnen, nu as donderdag de laatste. wat ik daar geleerd en ontdekt heb!!! ongelovelijk. ik slikte 4 palexia, s op een dag. en kon bijna niks meer vd pijn. doe nu alles weer!! zelfs de klimwand daar beklommen!!!! ben jullie echt eeuwig dankbaar!!! raad het ook echt iedereen aan!!!!

  Bianca Gerrits Avatar Bianca Gerrits
  February 12, 2019

  positive review  vandaag 2e dag en ben nu al helemaal "heppie"

  Peter van Hemert Avatar Peter van Hemert
  January 21, 2019

  positive review  vandaag mocht ik in het kader van mijn opleiding tot sportzorgmasseur, meelopen. Ik kan dit centrum van harte aanbevelen bij iedereen die rondloopt met chronische nek en rugklachten. De samenwerking binnen dit centrum tussen de diverse therapeuten is meer dan optimaal. Hierdoor krijg je een totaalpakket aan hulp en handgrepen. Je hoeft dus niet rond te lopen met je dagelijkse pijn, maar leert deze te beperken zonder jezelf te beperken.

  Sija van der Kraaij Avatar Sija van der Kraaij
  October 1, 2018
 • positive review  Vandaag was het na 8 weken de laatste middag bij Spine & Joint en wat heb ik veel geleerd! Ik ben er ontzettend veel mee opgeschoten en wat een verschil met 8 weken terug! Ik zie de toekomst weer positief voor me, dankzij jullie!

  Samantha Dijkhuizen Avatar Samantha Dijkhuizen
  September 21, 2018

  5 star review  5 maanden geleden kwam ik met veel nekklachten naar het spine & joint centrum. Met lood in mijn schoenen naar de zoveelste therapie. Maar wat ben ik ontzettend blij dat mijn huisarts me heeft doorgestuurd! 8 weken therapie, welke soms echt wel pittig waren. Maar met fantastisch lieve trainers, die weten waar ze over praten en weten wat ze doen, is gebeurd wat ik nooit had verwacht. Ik ben pijn vrij, doe alles weer en geniet! Lieve trainers, bedankt voor alles!

  Willemijn de Geus - Kamp Avatar Willemijn de Geus - Kamp
  July 27, 2018

  5 star review  Net klaar met 8 weken traject. Ben super tevreden! Na 10 jaar lang pijn en behandeling door orthopeed, neurologen, fysio, mensendieck, verschillende ziekenhuizen was er een neuroloog die mij doorverwees naar het SJC. Er word heel veel van je gevraagd zowel lichamelijk als mentaal. Maar dit heeft er wel voor gezorgd dat ik in 8 wekend tijd eigenlijk volledig hersteld ben. Ze denken echt met je mee en zitten echt op 1 lijn en zijn zeer enthousiast. Het is het echt meer dan waard. Bedankt!!

  Patrick van Dam Avatar Patrick van Dam
  July 3, 2018
 • 5 star review  2,5 week geleden het traject bij Spine & Joint beëindigd. Ontzettend blij dat, na vele behandelingen op de pijnpoli, hoge pijnmedicatie en eigenlijk een uitzichtloze situatie, deze revalidatie op mijn pad heeft mogen komen. Door de zeer deskundige begeleiding die letterlijk en figuurlijk de vinger op de zere plek legde, enorme stappen gemaakt. Fysieke en mentale stappen. En stappen van volledige inactiviteit naar stappen in weer meedoen in het sociale leven. Van helemaal niet werken naar halve dagen werken binnen 5 weken.....(over vinger op de zere plek gesproken). Binnen 8-9 weken van de pijnmedicatie af. Grote stappen genomen en geleerd dat er nog stappen te nemen zijn. Maar zonder deze revalidatie had mijn leven er heel anders uitgezien. Een grote pluim voor hoe het programma in elkaar gezet is. Inspanning, fysiek en mentaal, afgewisseld met het leren ontspannen. En een nog grotere pluim voor de inzet van de begeleiding.

  Danielle Den Hartigh-Ferber Avatar Danielle Den Hartigh-Ferber
  March 6, 2018

  5 star review  De 8 weken zijn voorbij gevlogen. Super goede begeleiding gehad tijdens dit traject! Echt een super organisatie en zeker een aanrader om van je klachten af te komen!!

  Joyce de Pee Avatar Joyce de Pee
  March 5, 2018

  5 star review  Jeetje, de 8 weken zijn alweer om, en wat heb ik hier onwijs veel aan gehad! Ik ben zo ontzettend gelukkig dat ik ben doorverwezen naar het spine en joint. Ik kwam binnen als een hoopje ellende die niet meer wist wat te doen, dit was mijn laatste hoop. Ik werd gezien, gehoord en begrepen. Gelukkig ik kom van de pijn af dacht ik gelijk! Met jullie fantastische team vol humor en enthousiastme hebben jullie er voor gezorgd dat ik weer kan stralen! In 8 weken tijd van een vrouw die totaal de weg kwijt was in haar lichaam naar een vrouw die weer goed kan lopen en zonder de erge pijn weer door het leven kan! Ik weet dat ik dit allemaal zelf bereikt heb en dat ik nog een lange weg te gaan heb eer ik weer 100 procent hersteld ben, maar zonder jullie professionaliteit en steun zou ik dit nooit gekunt hebben. Dank voor alles, zal jullie nooit vergeten�

  Melanie Verheul Avatar Melanie Verheul
  February 20, 2018
 • 5 star review  Heb het spine en joint als heel fijn en positief ervaren met een super team van therapeuten en een heel leuke groep waar we de therapie mee volgden pijnklachten zijn zeker verminderd heb nog wel last maar goed geleerd om hier mee om te gaan na 8 weken van therapie gaan we het nu zelf proberen Maar mis de therapie en de groep wel . Want de begeleiding is persoonlijk ze verdiepen zich echt in jou . Wat mij betreft een aanrader voor iedereen die rug of nekklachten heeft .

  Marijke Kraats-Kamphorst Avatar Marijke Kraats-Kamphorst
  February 18, 2018

  5 star review  Ben er lopend als een eend naar binnen gegaan en liep na de revalidatie weken weer redelijk normaal . Gebruik de oefeningen nog regelmatig ��

  Edith Bodewitz Avatar Edith Bodewitz
  November 22, 2017

  5 star review  Super top begeleiders en hele goede tips en leerzame lessen die ze geven. Voor mij een dikke 10

  Leidie Stroeve Avatar Leidie Stroeve
  October 23, 2017

Voor wie is de Spine & Joint Centre behandeling?

Voor patiënten met chronische pijnklachten aan rug, nek of bekken, waarbij 1e-lijns behandeling niet helpt.


Voor mij?

Hoe ziet de Spine & Joint Centre revalidatie-behandeling eruit?

Een behandeling in het Spine & Joint Centre duurt 8 weken, waarin u 2 maal per week een dagdeel bij ons bent.


Meer weten?

Wat zijn de resultaten van de Spine & Joint Centre behandeling?

Bijna 90% van onze patiënten geeft aan het eind van de behandeling aan dat hun situatie beter of zelfs veel beter is.


Ervaringen lezen?

Actuele wachttijd:

– Na complete aanmelding tot vooronderzoek: 5 weken
– Na het vooronderzoek tot de behandeling: 4,5 week

Peildatum: 7 mei 2019

Meer informatie over onze wachttijd? Klik hier

Het Spine & Joint Centre in het kort

Het Spine & Joint Centre Rotterdam is een medisch specialistisch poliklinisch revalidatiecentrum voor de behandeling van therapieresistente, complexe chronische pijn aan het bewegingsapparaat, specifiek voor nek, rug en bekken. Het Spine & Joint Centre werkt volgens een bijzonder en uniek behandelconcept. Dit concept is in die zin uniek, dat het niet elders in Nederland wordt uitgevoerd.

De patiënten en patiëntveiligheid komen bij het Spine & Joint Centre op de eerste plaats. Het Spine & Joint Centre behandelt de patiënten met persoonlijke aandacht. Het Spine & Joint Centre is mensgericht, eigenzinnig, professioneel en onderscheidend. De geïntegreerde multidisciplinaire behandeling is relatief kort, maar intensief, zeer krachtig en verloopt volgens een gestructureerde methodiek. Het Spine & Joint Centre boekt, meetbaar en aantoonbaar, aansprekende resultaten.

De laatste mededelingen

 • Webinar: PIJN - In het kader van 25 jaar Spine & Joint gaven we op dinsdagavond 13 april 2021 om een webinar over een onderwerp dat veel mensen met klachten bezig houdt: PIJN. Kijk het webinar hieronder terug. Het webinar was er voor iedereen die geïnteresseerd is, of je nu zelf met pijnklachten kampt, mensen behandelt of gewoon meer wilt weten over hoe ...
 • Vergoedingen 2021 - Ook in 2021 is Spine & Joint Revalidatie hét adres voor diagnose en behandeling van langdurige klachten aan rug, nek en bekken! Voor 2021 zijn wij met de volgende zorgverzekeraars (en hun labels) bezig om de contracten af te ronden: VGZ, CZ, DSW, MENZIS, VRZ, a.s.r. en Caresq. Helaas hebben wij met Zilveren Kruis en haar labels (Zilveren Kruis, De ...
 • Gezocht: Leden voor de Cliëntenraad - Het Spine & Joint Centre (SJC) is het medisch specialistisch poliklinisch revalidatiecentrum in Rotterdam met een unieke aanpak van chronische (pijn-) klachten. We zijn het expertisecentrum op het gebied van het begrijpen van het houdings- en bewegingsapparaat. Onze patiënten ervaren een klinisch relevante verbetering van hun situatie en niet zelden zelfs aanzienlijk herstel. Binnen ons centrum ziet de Cliëntenraad er ...
 • Maatregelen i.v.m. voorkomen verspreiding Coronavirus - Zoals u welbekend zijn er verregaande maatregelen afgekondigd in het kader van het beheersen van het Coronavirus. Ook het Spine & Joint Centre dient gevolg te geven aan deze maatregelen. Daarom schorten wij tot nader order de komende diagnostische onderzoeken en groepsbehandelingen in het Spine & Joint Centre per direct op. Wat betekent dit voor u? Bent u onder behandeling? ...
 • Vergoedingen revalidatiezorg 2020 - Ook voor 2020 heeft het Spine & Joint Centre met bijna alle zorgverzekeraars contracten afgesloten voor het bieden van revalidatiezorg aan hun verzekerden. Dit betekent voor u als patiënt dat u als verzekerde van DSW, VGZ, CZ, Menzis, ONVZ, iptiQ, ASR, ENO, of hun onderliggende labels, in 2020 terecht kunt bij het Spine & Joint Centre. Onze revalidatiebehandeling wordt dan ...
 • Wisseling bestuur Spine & Joint Centre - Chris Driessen treedt per 1 mei 2019 terug als voorzitter van het bestuur van de Stichting Spine & Joint Centre, zoals reeds bij zijn aantreden met de Raad van Toezicht was afgesproken. ... lees meer
 • Onderzoek naar langetermijneffect behandeling: blijvend effect! - Onderzoek wijst uit: revalidatiebehandeling Spine & Joint Centre is blijvend effectief en draagt bij aan beheersing zorgkosten ... lees meer
 • Wijzing aanmeldprocedure voor patiënten Zilveren Kruis - In 2019 verandert er voor patiënten van Zilveren Kruis (en Avéro Achmea, De Friesland, FBTO, Interpolis, OZF, ProLife, ZieZo) een en ander in de aanmeldprocedure. Lees meer...
 • “Als het leven zwaar is…leer je je aanpassen” - Viooldocente Monique kan mede dankzij de behandeling in het Spine & Joint Centre haar werk blijven voortzetten. Lees haar verhaal én hoor haar vioolspel in het Spine & Joint Centre.
 • Aan veel chronische rugpijn is iets te doen – Marco van Woensel - INTERVIEW bijlage VOLKSKRANT - Chronische rugpijnpatiënten krijgen van hun huisarts of specialist regelmatig teleurstellend nieuws: er is lichamelijk niets gevonden waardoor er aan de klachten weinig te doen is. Volgens Marco van Woensel, revalidatiearts werkzaam bij het Spine & Joint Centre, kan zo’n gesprek een positievere wending hebben. Er is wél iets aan die rugklachten te doen.